Jak si půjčit auto v USA a na co si dát pozor?

Auto je třeba rezervovat předem. Cena, kterou půjčovna uvádí, nemusí být finální a příplatky mohou být za cokoliv. Některé půjčovny striktně omezují najetou vzdálenost, jakou můžete se zapůjčeným vozem urazit. Každá míle, kterou překročíte danou délku trasy, může vést k pěkně vysokému penále.

Kam s autem smíte a kam ne

S ujetou vzdáleností souvisí i to, kam se můžete s půjčeným autem vydat. Některé půjčovny zakazují vyjet do zahraničí, což je třeba Kanada či Mexiko, jiné vám auto půjčí dokonce jen na cesty po daném státě a do jiného vůbec nesmíte. V autech jsou instalované GPS lokátory, takže se to opravdu pozná. Pokutu, kterou by vám za překročení hranic autopůjčovna udělila, byste možná ani nezaplatili.

Jak získat smlouvu v češtině

Pokud si půjčíte auto z půjčovny, která má pobočku v ČR, můžete podepsat smlouvu v češtině. Ve Spojených státech ji dostanete jen v angličtině a pak je snadné skočit na nějakou právnickou kličku. Cestovat po USA na vlastní pěst je fajn, když si dáte na uvedené věci pozor. Auto si lze půjčit až po dovršení věku 25 let s platným řidičským průkazem. Někdy lze najít na internetu slevový kód a ušetřit.

Vraťte auto raději včas

Všechny půjčovny si účtují každých započatých 24 hodin. Když nevrátíte půjčené auto včas, dalších 24 hodin vám v půjčovně naúčtují automaticky a často jsou nekompromisní i vůči velmi malému zdržení. Před vrácením vozu jej ještě natankujte sami u benzínky. Auto lze vrátit s prázdnou nádrží, ale budete muset zaplatit dotankování. V tomto případě si půjčovny často účtují větší sumu, než jakou byste zaplatili sami u benzínky. Vyplatí se vám natankovat poblíž půjčovny a vůz vrátit s plnou nádrží.

Plaťte jen to, co opravdu potřebujete

Spousta věcí může být při rezervaci auta ve formuláři automaticky zaškrtnuta. Dětská sedačka je vám ale na nic, když necestujete s dítětem. Může tam být i jiné nadstandardní vybavení, které nevyužijete. Prohlédněte si, jak vypadá vaše finální objednávka. Většinou se za vše připlácí a vypůjčení auta by vás vyšlo zbytečně draho. Když vás ale bez dětské sedačky chytí policie, je to drahé. V sedačce musí být dítě od 2 do 7 let a do 12 let nesmí sedět vpředu. V jednotlivých státech se ale pravidla mohou lišit.

Příplatek za více řidičů

Pokud se budete za volantem s někým střídat, půjčovna bude žádat příplatek. Spolujezdce musíte uvést do smlouvy a za den zaplatíte asi 300 Kč navíc. Podvádět se nevyplácí, pokud nemáte automaticky sjednané pojištění. Když totiž způsobíte nehodu, musíte uhradit celou škodu.

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace