V pátek 29.03 a pondělí 01.04.2024 ZAVŘENO

Nákupní rádce: Jak vybrat batoh?

Rádi byste si udělali radost novým batohem? Nebo hledáte vhodný dárek pro své blízké? Poradíme, podle čeho koupit ten správný. Ať už máte doma studenta nebo turistu, který tráví čas toulkami v přírodě, s námi si vyberete.

Typy batohů pro různé účely

Batohy bychom si mohli roztřídit na několik typů podle toho, na co je budete používat.

  • Městské batohy: Ideální na volný čas, ale třeba i do práce. Tento typ batohů je elegantní, ale přesto stále praktický. Nabízí dostatek místa na všechny nezbytnosti a zajímavý design, díky kterému ho sladíte třeba i se sakem nebo šaty. 
  • Jak vybrat batoh do práce, do kterého se vám vejde váš notebook? Vsaďte na speciální batohy na notebooky Pohodlně si do nich uložíte veškerou elektroniku, navíc seženete i reprezentativní kousky, které jsou stylové a zároveň praktické.
  • Sportovní batohy: Vhodné na volný čas, sport a výlety do přírody či v zahraničí. Mají spoustu šikovných kapes a dostatečně velký úložný prostor. Běžně disponují odolným povrchovým materiálem pro případ deště, ušpinění atd. K dostání jsou speciální typy, například batoh na lyže, batoh na tenis, turistiku atd. 
  • Studentský batoh: Batohy do školy jsou vhodné pro děti a studenty. Nemají pevnou konstrukci jako třeba školní aktovka. Standardem je jedna větší zadní a jedna menší přední kapsa. Dobré je také to, když má nějaké reflexní prvky. Ty se však dají přikoupit. Důležitá je nejen funkčnost, ale i líbivý design.
  • Dětské batohy: Vyznačují se dětskými motivy, veselými barvami a menší velikostí. Vejdou se do nich školní potřeby, svačina, či oblečení a hračka. Využijí je školáci a školkové děti. Praktické jsou i při cestách na kroužky a za babičkou.
  • Pokud se chystáte na dlouhé túry, potřebujete spolehlivý turistický batoh. Vyrábí se z odolných materiálů a nabídnou velký objem, třeba i nad 80 litrů. Základem je co nejvíc praktických kapes, popruhy a držáky (nápoje, hole atd.). Počítejte s větší investicí.
  • Na cestování jsou skvělé palubní batohy a batohy do letadla, které odpovídají předepsaným rozměrům palubního zavazadla. Využijete je i na cesty autobusem nebo vlakem. A jestli rádi cestujete nalehko, na kratší výlet se do nich bez problémů zabalíte.

jak-vybrat-batoh

Správné rozměry, ať nic nemusíte nechávat doma

Rozměry batohu ovlivní, kolik věcí si budete moct zabalit. Na trhu najdete: 

  • malé batohy do 30 litrů,
  • střední do 50 litrů, 
  • a velké nad 80 litrů. 

Je jasné, že například do práce, na volný čas či do školy nebudeme potřebovat až zas tolik prostoru. Vystačíte si s malým batohem. Velkou výhodou je, že zaberou málo místa, jsou lehké a cenově dostupné. 

Střední batohy jsou dobré na výlety a turistiku. Pojmou více oblečení a mají lépe uspořádaný vnitřní prostor. Zádový systém bývá propracovanější. Počítejte s trochu větší cenou.

Ovšem jestli například dojíždíte na kolej nebo rádi vyrážíte na vícedenní treky, určitě budete potřebovat batoh, do kterého se toho vejde podstatně víc. Zapřemýšlejte nad modelem s větším objemem. Nabízí nastavitelný zádový systém a vnitřní prostor je perfektně uspořádaný. Takže se vám nic neztratí.

Styl toho o vás spoustu řekne

Batohy jsou k dostání v mnoha provedeních. Klasické na zip, se zapínáním na přezky a provázek a další. V poslední době jsou oblíbené zejména rolovací batohy. V našem e-shopu narazíte na batohy v elegantním, jednoduchém stylu, tak na kousky do přírody, které vás potěší odolnými materiály, přezkami, poutky a dalšími vychytávkami. Pro děti zase hledejte batoh s veselými barvami a motivy. Důležité jsou reflexní prvky.

vyber-spravneho-batohu

Jak vybrat batoh podle pohlaví

Batohy vybíráme také podle toho, zda jsou pro pány, dámy nebo děti. Většina batohů je naštěstí unisex, takže si s tím nemusíte dělat starosti. Ovšem například u turistických batohů je důležité vybírat pro správnou tělesnou konstituci. Jen tak si zajistíte maximální komfort.

Nezapomeňte na doplňky

K batohům se dá dokoupit spousta praktických doplňků. Například bezpečnostní zámky, jmenovky, pláštěnky, vaky a obaly. Dovnitř zase využijete různé toaletní taštičky, pouzdra, peněženky a další. Tak budete mít vnitřní prostor perfektně organizovaný a nehrozí, že byste něco nemohli najít.

Námi doporučené batohy

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace