V pátek 29.03 a pondělí 01.04.2024 ZAVŘENO

Pronájem auta v zahraničí?

Obezřetný přístup nás ochrání před vysokými platbami. Vždy je třeba zvolit společnost, která má dobré mezinárodní jméno, nebo kterou nám doporučí místní lidé a delegáti cestovních kanceláří, kteří s ní mají dobrou zkušenost. Pronájem na den znamená 24 hodin. Informujte se, kdy je třeba auto vrátit pro ušetření nákladů platby na další den.

Jak je to s palivem

Optimální je zvolit pronájem vozu s klauzulí ohledně doplnění paliva zvanou full-to-full. Dostanete plnou nádrž a zase ji plnou vrátíte. Při půjčování si zjistěte, jak daleko od půjčovny je čerpací stanice. To se vám vyplatí zvláště u skútrů. Dobré je mít i stvrzenku o čerpání paliva, kde je označeno jeho množství a čas, kdy bylo čerpáno. Pokud není požadovaná kategorie vozu k dispozici, pronajímatel obvykle nabídne bez navýšení vůz vyšší kategorie. Ujistěte se ale o bezplatnosti při přejímání vozu.

Komplexní pojištění a nájezd

Pro ochranu a bezpečnost zvolte komplexní pojištění s ochranou proti krádeži dopravního prostředku, věcí ve voze i poškození zámku dveří či rozbití okénka. Ptejte se, zda je v ceně jen povinné ručení a zda je havarijní pojištění za příplatek. U havarijního pojištění je standardem spoluúčast klienta obvykle 500 až 1000 euro. Pojistěte čelní sklo i pneumatiky. Informujte se, zda půjčovna neomezuje denní nájezd a popřípadě na kolik je kilometrů. Neomezený nájezd je standardem, ale ne samozřejmostí. Náklady mohou při vyšším nájezdu kilometrů značně vzrůst.

Zaměřte se na doplňky

Prověřte zádržné systémy pro děti i sedačky a zajistěte si je předem. Poskytovatelé mají různé ceny. Náklady na dětskou sedačku za týden mohou být 50 až 80 euro. V neznámých místech se vybavte navigací, která se pronajímá zvlášť, pokud ji nemáte na mobilu, se kterým ušetříte i 100 euro za týden. Na konci pronájmu se zajímejte o všechny poplatky a konečnou sumu před ukončením smlouvy, ať lze vyřešit nedorozumění. Důležitá je důkladná prohlídka vozu, zapsání a pořízení fota poškození i vad na voze. Při vrácení vozu máte důkaz, že jste poškození nezpůsobili vy. Také si dejte pozor při platbě kartou, většinou vám bude strhnuto více peněz, než při platbě hotově.

 

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace