Kam na bezpečnou last minute dovolenou k moři?

Smutné události v Tunisku, útoky v Egyptě, Turecku a bohužel třeba i v Itálii ovlivnily během posledních let naše rozhodování, kam se moci bez obav vypravit k moři. Které destinace jsou tedy v současné době považovány za nejvhodnější proto, abyste si mohli sbalit příruční zavazadlo a užít bezpečnou dovolenou u moře? Pokud jde o zájezdy, kde využijete vlastní dopravu, největší popularitě se stále těší Chorvatsko a Itálie. I když v Itálii také houstne atmosféra a je nutno si vybrat destinaci.

Kam letos na bezpečnou dovolenou

Oblíbenou zemí pro bezpečnou dovolenou u moře je Bulharsko, kde se to od dob totalitního režimu markantně změnilo. Luxusně vybavené pláže byste asi nepoznali, stejně jako komfortní formy ubytování. K přednostem Bulharska patří krásné moře i pláže, kouzelná příroda, historické památky, cenová dostupnost a právě bezpečnost. Za bezpečnou zemi je pokládáno Řecko, i když je dobré si řádně vybrat destinaci. Turistický ruch na východořeckých ostrovech ovlivnil příliv uprchlíků. Situace se nyní zklidnila. Podobně je na tom i Španělsko. Kromě letovisek na pobřeží Andalusie, Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Murcia i Costa de La Luz je velký zájem i o dovolenou na Baleárských ostrovech Mallorca a Menorca. Podívejte se, jak cestovat na dovolenou do těchto zemí.

Jak je to v Turecku, Tunisku, Egyptě a Maroku

Vlivem znepokojivých událostí byl v posledních letech menší zájem o Turecko, Egypt a Tunis. Tato situace se letos zlomila a zájem o zájezdy do Egypta, Tuniska a Turecka opět značně roste. Cestovní kanceláře pečlivě sledují situaci ve všech uvedených zemích, kam vozí své klienty na vysněnou dovolenou. Některé z cestovních kanceláří reagují na situaci i výměnou destinace na poslední chvíli. Cestovní kanceláře se ale shodují na tom, že se zde nemusíte nákupu zájezdu obávat a začít balit své plastové kufry.

Turecko, destinace a bezpečí

Ve velmi populárním a dobře fungujícím Turecku došlo v roce 2016 k pokusu o vojenský převrat a mnoha znepokojivým incidentům. To pak negativně ovlivnilo zájem turistů o dovolenou v Turecku. V nejoblíbenějších turistických oblastech, jako je Turecká riviéra a Egejská riviéra však situace zůstala klidná a bezpečná. Navíc letošní rostoucí prodeje zájezdů do Turecka dokazují, že u lidí opadl strach vyjet do země na dovolenou a v současné době již považují Turecko za bezpečné.

Tunisko, destinace a bezpečí

Tunisko je krásná země. I ona se však v minulých letech stala cílem mnoho útoků na turistické cíle. V současné době opět roste zájem o dovolenou zejména na Djerbě. Na dovolené se doporučuje dodržovat základní pravidla bezpečného cestování, dbát pokynů zdejších bezpečnostních sil, vyhýbat se místům s vysokou koncentrací lidí, ale i individuálnímu cestování a zejména nočním přesunům. Ministerstvo zahraničních věcí ČR nedoporučuje cestovat do oblastí podél hranic s Alžírskem a Libyí. Jde o horské oblasti guvernátů Kasserine a Kef, města Kairouan, Kasserine a Siliana, pouštní zóny ležící jižně od linie Bir Rijm Maatoug, tedy Borj Bourguiba - Ben Guerdan a také horské oblasti na severozápadě.

Egypt a Maroko, destinace a bezpečnost

V minulých letech o Egypt z důvodu teroristických útoků upadl zájem, ale nyní prodeje zájezdů do Egypta rostou. V každém hotelu funguje ochranka, na veřejná místa dohlíží policie a vojsko. Pro bezpečnost turistů je uděláno maximum. Maroko je považováno za politicky i ekonomicky stabilní zemi. Bezpečnostní situace je podle Ministerstva zahraničních věcí ČR v Maroku dobrá. Maroko spolupracuje s bezpečnostními složkami evropských států i USA a stará se o bezpečnost turistů. Ať už se chystáte na dovolenou kamkoliv, může se vám hodit taška na kolečkách.

 

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace