Florencie vás dostane do kolen! Romantická perla Toskánska

Florencie je nádherná pro všechny romantiky. Nabízí krásné historické památky, výbornou zmrzlinu i relaxaci na pláži. Nenechte si ji proto ujít město zamilovaných a sbalte si cestovní kufr

Nejrychlejší je to letecky do nedaleké Pisy, kde si prohlédnete Šikmou věž a pak hodinu vlakem do Florencie, jen musíte překonat strach z létání. Vlaky jezdí z hlavního nádraží každých 10 až 20 minut. Za jízdenku zaplatíte 8 eur. Pokud nebudete chtít čekat na taxík, využijte městskou dopravu. Jízdenka na 90 minut stojí 1,20 euro, denní 5 eur a třídenní 12 eur. Jezdí do půl jedné v noci, i když ne na čas. Dětem přibalte dětský kufr. Budou si připadat důležitější a cesta je bude víc bavit. 

Jedinečná Florencie a panoramata

Florencie je město zamilovaných. Z vrcholku od sochy Davida budete mít nádherný výhled na celé město. O kousek výš je bazilika San Miniato s tajemným hřbitovem, ze které je úchvatný pohled na Florencii a nejsou zde davy turistů. Cestou dolů kolem věže, na kterou se dá jít podívat, si můžete dát po cestě skvělou pizzu v restauraci I’ Pizzacchiere na Via S. Miniato 1/2.

Ponte Vecchio

Středověký most Ponte Vecchio vede přes řeku Arno, má 3 oblouky a je unikátním dílem architekta Neriho di Fioravante z roku 1345. Díky zlatnickým krámkům po obou stranách mostu má most osobitý ráz. Krásné je to i večer a potkáte zde pouliční umělce. Nad druhým obloukem je uprostřed mostu místo umožňující pohled na řeku a jiné mosty. Je tu kašna s pitnou vodou a busta Celliniho z roku 1900 od sochaře Romanelliho. Vede zde i slavná Vasariova chodba neboli Corridorio Vasariano. 

Atmosféra

Typickými italskými uličkami vpravo dojdete ke galerii a náměstí Signoria, kde je fontána a známá florentská replika sochy Davida od Michelangela Buonarottiho. Originál je v Accademia di Belle Arti. V chrámu Santa Croce jsou pochováni slavní velikáni. Katedrála Santa Maria del Fiore zvaná Duomo je na náměstí Piazza del Duomo se třetí největší kopulí na světě. Naproti je Baptisterium San Giovanni, křestní kaple, zasvěcená patronu Florencie sv. Janu Křtiteli a střeží troje obrovské bronzové dveře. Nejvyhlášenější panini za 5 eur je v ulici via dei Neri. Za 2 eura ochutnáte i místní víno a do kelímku si můžete sami nalévat. Vaše last minute dovolená k moři bude s návštěvou města mnohem krásnější. Nezapomeňte si přibalit plážové tašky

Piazza del Duomo

 

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace