Jak vybrat tašku na notebook? Na tyhle 3 věci pozor!

Dnes je na trhu k dostání nepřeberné množství různých batohů, tašek, pouzder a obalů na notebook. Tašky na notebook jsou nezbytnými doplňky k pohodlnému životu nejen při cestování. Taška na notebook se hodí pro děti a studenty, kteří ocení třeba i batoh nebo tašku do školy, pro všechny muže a ženy, kteří si nosí notebook do práce a na pracovní schůzky, nebo si jej potřebují převézt kamkoliv při flexibilní pracovní době či na dovolenou. Tašky ochrání notebook před poškozením a usnadňují jeho transport. Na co si dát pozor při výběru tašky na notebook či laptop? 

Taška, batoh nebo pouzdro?

Hodláte nasednout do auta a přenášet svůj notebook pouze z garáže či parkoviště do vaší kanceláře? Nebo plánujete cestovat s notebookem veřejnou dopravou napříč městem? Na trhu existují různé možnosti, jak lze notebook pohodlně přenášet. Ovšem ve fázi rozhodování by měla být pro vás rozhodujícím faktorem právě vzdálenost cestování a přenášení a s ní i vaše pohodlí. 

Tašky na notebook jsou vhodné, pokud svůj notebook nosíte jen několik pár minut. Kromě pohodlí hraje v tomto případě také roli styl a design. Dalším praktickým aspektem je i to, že díky vnitřní organizaci tašky přes rameno je o hodně snazší a jednodušší najít uložené předměty v tašce než v batohu, kde je třeba sundat batoh ze zad.

Batohy na notebook jsou ideální na přenášení notebooku na delší vzdálenosti nebo pokud právě cestujete. Vaše záda vám určitě budou vděčná, a pohyb po městě nebo při cestování veřejnou dopravou bude mnohem pohodlnější. Pokud jezdíte do práce nebo na pracovní schůzky na skútru nebo na kole pak je batoh na notebook rozhodně ideální volbou.

Pouzdra neboli obaly na notebook umí dokonale doplnit váš požadovaný vzhled a zároveň poskytnout ochranu vašeho notebooku, před poškrábáním nebo jiným mechanickým poškozením. Tyto obaly se dají nosit v ruce nebo se dají snadno umístit do vaší oblíbené tašky nebo kabelky. Pouzdra jsou také vhodná během cestování, kdy se snadno umístí mezi zabalené věci do kufru. 

Batoh na notebook

Taška na notebook

Pouzdro na notebook

 

 

Dvakrát měř, jednou řež

Velmi důležité je znát při výběru správnou velikost tašky podle notebooku. Není vhodné kupovat tašku bez znalosti přesného rozměru notebooku. Musíte znát především jeho délku, šířku a výšku. Úhlopříčka je vždy uvedená u notebooku v palcích, například 16". Jde však jen o orientační údaj, který značí rozměr displeje. Velikost notebooků se u různých výrobců dost liší a proto je vždy nutné svůj notebook nejdříve změřit a porovnat míry s rozměry obalu, tašky, brašny a batohu na notebook. 

A proto doporučujeme dbát na přesnou velikost notebooku. Pouzdro nebo taška musí být maximálně přizpůsobena rozměrům konkrétního notebooku, protože by se jinak během přepravy mohl v tašce pohybovat, čemuž by hrozilo i možné poškození počítače. 

V praxi to znamená, že pokud vybíráte na váš notebook o velikosti 15", tašku nebo obal, vybírejte ve velikostech 15", 15,4" nebo 15,6".

Na kvalitě nešetřit

Kvalita materiálu je opravdu klíčová. Důsledné provedení a polstrování ochrání váš notebook při nechtěném nárazu během cestování a třeba za deště jej dokáže ochránit před poškozením. V nabídce naleznete tašky na notebook v různých materiálech, barvách i motivech. Můžete zvolit elegantní koženou tašku na notebook nebo tašku z moderních materiálů. Praktičtější jsou tmavší barvy, které se hned tak neušpiní a nenesou brzy známky opotřebení od každodenního používání. Tašky jsou dostatečně odolné a chrání tak notebook při běžném a častém přenášení. 

Pohodlí a ergonomické aspekty

Při výběru správné tašky také nezapomeňte na své pohodlí a své tělo, které bude tašku celý den nosit. V tomto případě se určitě vyplatí vybrat takovou tašku přes rameno, která má nastavitelný popruh a ucha pro snazší přenositelnost. 

U batohů na notebook je zase klíčovým prvkem polstrování popruhů a ergonomicky tvarovaná záda, která zajišťují správné rozložení obsahu a také nutnou ventilaci. 

Když hovoříme o komfortu při nošení, nesmíme zapomenout na hmotnost konkrétní tašky. Nejlehčí materiály jsou polyester a nylon, zatímco kožené tašky bývají o něco těžší.

Vybírejte produkty s lepší výbavou

Ať už si vyberete tašky přes rameno, messenger tašky nebo tašky crossbody s nastavitelným popruhem, všechny budou přínosem při vašem podnikání, v práci i během volného času. Uvnitř je dostatek prostoru pro každodenní věci, přihrádky na důležité dokumenty, kapsa na mobilní telefon, více slotů pro karty a další dostatečný úložný prostor na příslušenství. Disponují kapsami uvnitř i venku. Výhodou tašek je měkké dno, které ochrání i repasované notebooky před nárazy, jemný a polstrovaný vnitřek zamezí poškrábání notebooku a uzamykatelné zipy zase oceníte při cestování v MHD. 

Kožená taška na notebook - jaké jsou její výhody?

Kožené tašky na notebook jsou elegantním a velmi stylovým doplňkem, jak můžete ochránit svůj drahocenný notebook. Kožené tašky nabízejí perfektní design, který se hodí především pro formální oblečení, ovšem lze jej snadno sladit i s neformálním outfitem.

Materiál kůže je známá svou odolností a také dlouhou životností. A proto jsou kožené tašky kvalitně zpracované a mohou vám sloužit i desítky let. 

Nevýhodou kožených tašek na notebook je především pořizovací cena, která je obvykle vyšší než u jiných materiálů. Další možnou nevýhodou je nutná potřeba údržby. O kožené tašky je nutné se pravidelně starat, a to impregnací speciálními přípravky. 

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace