V pátek 29.03 a pondělí 01.04.2024 ZAVŘENO

Jak cestovat do Německa? Co se vyplatí?

Jelikož máme Německo hned za humny, připadá v úvahu nejen cesta letadlem, autobusem či vlakem, ale také autem. Která cesta je nejrychlejší? A co se vám z hlediska financí vyplatí nejvíc? 

Jak cestovat do Německa autem

Jestli chcete cestovat na dovolenou komfortně a ve své režii, zvolte auto. Cestování autem na dovolenou má spoustu výhod. Ocení ho hlavně rodiny s dětmi a majitelé domácích mazlíčků. Navíc si s sebou můžete vzít vše, co potřebujete a nejste limitovaní stanovenými rozměry a váhou zavazadel, jako tomu je na letišti. Přestávky a itinerář je taktéž na vás.

Spousta Čechů do Německa cestuje právě autem. Přeci jen je to náš soused a jestli jedete třeba na vánoční trhy do Drážďan, je to coby kamenem dohodil. Ve větších městech musíte své auto opatřit Ekologickou známkou (lze objednat online). Osobní automobily mohou na dálnici zdarma, navíc je tu neomezená rychlost. Jestli ale míříte do odlehlejších částí země, zauvažujte nad letadlem, autobusem nebo vlakem.

Jak cestovat do Německa letadlem

Cestování letadlem je rychlé a pohodlné. Navíc vás může letenka vyjít levněji než pohonné hmoty pro auto. Záleží samozřejmě na aktuální nabídce. Levné letenky do Německa nabízí například Ryanair, WizzAir nebo EasyJet a zpáteční letenku pořídíte v akci okolo 1000 Kč. Standardní cena se pohybuje mezi 1500 až 2000 b v závislosti na destinaci. 

Tyto společnosti létají do všech největších měst několikrát denně, takže jestli máte v plánu poznávat historii a kulturu Německa, letadlo vám bude vyhovovat. Nezapomeňte dodržet stanovené limity na zavazadla.

letadlem-do-nemecka

Jak cestovat do Německa autobusem

Cesta autobusem do Německa je oblíbená hlavně u turistů, kteří jedou na letiště a potom pokračují do další destinace leteckou dopravou. To se týká hlavně letiště v Berlíně – autobus od Flixbus vás zaveze až k jeho branám za necelých 5 hodin a cena je 900 Kč. Obecně cesta autobusem může trvat trochu déle, závisí hlavně na situacích na silnici. 

Autobusy samozřejmě jezdí i do dalších německých měst. Doporučujeme jak Flixbus, tak Regiojet. Zavezou vás například do Norimberku, Frankfurtu, Kolína n/R., Mnichova a dalších. Dále je možné využít navazující spoje německé hromadné dopravy – ta je spolehlivá a za celkem dobrou cenu. Nabízí hned několik výhodných tarifů. Například měsíční kupon na veřejnou dopravu vás vyjde na 53 EUR. Pokud tedy budete v zemi pobývat delší dobu, určitě se vám to vyplatí.

Jak cestovat do Německa vlakem

Vlaky do Německa vypravuje společnost České dráhy. Přímé vlaky EuroCity vyjíždí z Prahy a jezdí do Drážďan, Berlína a Hamburku. Jednou denně lze cestovat do Berlína a Hamburku bez přestupu i z Pardubic a Brna. Pro představu, jízdenka z Prahy do Drážďan vyjde na 247 Kč, do Hamburku 521 Kč. Což je velice pěkná cena.

Následně je možné přestoupit na německou vlakovou dopravu a pokračovat v cestě. Německé dráhy Deutsche Bahn jsou největším železničním dopravcem v Evropě. Můžete se těšit na rychlou a hladkou jízdu. K dispozici jsou flexibilní jízdenky (Flexpreis), které jsou dražší, ale umožní vám cestovat jakýmkoliv vlakem po dobu platnosti dokladu. Oproti tomu Sparpreis fungují jen na konkrétní vlak, který je uvedený na jízdence.

vlakem-do-nemecka

Balení věcí a příprava na dovolenou

  • Připravte si seznam věcí na dovolenou podle toho, jaké aktivitě se budete věnovat
  • Nezapomeňte na batoh na výlety
  • Visačka se jmenovkou je dobrá pojistka pro případ, že se vám zavazadlo ztratí
  • TSA zámek zabezpečí zavazadlo

Nepodceňte správný výběr cestovního kufru

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace