V pátek 29.03 a pondělí 01.04.2024 ZAVŘENO

Kde hledat a jak vybírat levné letenky?

Hledáte tipy, kde najít levnější letenky? Hledání akčních letenek vyžaduje více času. Podívejte se, jak a kde najít nejlevnější letenku, pokud už máte vybraný termín a destinaci.

Nejlevnější letenky bývají mimo svátky, doby dovolených a prázdniny. Pokud potřebujete letět o letních či jarních prázdninách, vánočních svátcích a prodloužených víkendech, raději počítejte s vyšší cenou. Konečná částka totiž může být i o 100 % vyšší, než termín od úterý do čtvrtka v březnu či říjnu.

Důležitá data

Letní prázdniny u leteckých společností začínají datem 1. července. Plánujte cestu tak, aby váš odlet byl před 30. červnem a dost ušetříte. Při návratu na termínu záleží mnohem méně. O Vánocích plánujte odlet nejpozději 17. prosince. Přílet směřujte mezi 27. a 31. prosincem. Po Novém roce se nedoplatíte. Zjistěte si státní svátky v cílové destinaci, které mohou prodražit letenku i ubytování. Než zabukujete letenku, zjistěte si u dané aerolinky i jaké jsou povolené rozměry a váha zavazadel.

Standardní ceny letenek

Standardní ceny letenek z Evropy do USA se v době letních prázdnin pohybují v rozmezí od 18 000 do 25 000 korun. Stejnou částku očekávejte i ve vánočních termínech pro jihovýchodní Asii. Když posunete termín letu o měsíc, už je to 12 000 až 15 000 korun. Ušetříte, když sebou vezmete jen příruční zavazadlo a nebudete platit za velká.

Jak sehnat levné letenky po Evropě

V případě letů po Evropě nemusíte cestovat na vzdálenější letiště kvůli cestám do metropolí, jako je Londýn, Milano, Řím či Paříž. Vzít to do Berlína, Budapešti či Krakova má smysl, pokud letíte do netradičních a méně dostupných destinací, jako je Kypr, Kanárské ostrovy, Malta či Maroko. Často chybí letecká spojení. Nejlevnější letenky jsou u nízkonákladových aerolinek. Hledejte nejnižší ceny na stránkách konkrétní letecké společnosti, kde jsou průměrné ceny mezi 1 000 až 3 000 korunami.

Jak dosáhnout nejnižší ceny

Zjistěte si, jaké aerolinky létají do vaší destinace, otevřete si webové stránky všech aerolinek, zadejte termín cesty a vaší destinaci. Porovnejte ceny i v dalších termínech, ať získáte přehled. Nejnižší cena je nejlevnější cenou na trhu, kterou lze aktuálně získat. Rezervujte si letenku v časovém předstihu. Nejnižší ceny jsou 4 až 6 týdnů před odletem. Při cestách po Evropě 1 až 2 měsíce před odletem, mimo Evropu 2 až 3 měsíce do odletu. V případě exponovaných časových období letenky kupujte i s 10 měsíčním předstihem. EasyJet jde vybírat taktikou, kdo dřív přijde, ten také levněji letí.

Vyhledávače a srovnávače letenek

Porovnejte letenky všech nízkonákladových aerolinek ve srovnávačích cen. Po kliknutí budete mít všechny výsledky. Zkuste projekty airixo.com a azair.cz, letenky low-cost dopravců, jako skyscanner.cz, rome2rio.com i aplikaci azuon.com. Zde je výhodou snadná možnost kombinování dopravců. Naleznete lety s různými přestupy a trasami za ceny. Zvolíte cílovou destinaci a počet přestupů. Některé letecké společnosti sledují váš pohyb na svých webech a uměle navyšují cenu. Vymažte před nákupem cookies z prohlížeče.

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace