Jak vybrat peněženku? Tipy na nejlepší velké a malé peněženky

Mezi peněženkami jsou velké rozdíly. Jsou malé i velké, mohou mít zapínání na zip či na patent, zlaté nebo stříbrné detaily, bývají z různého materiálu, jako je kůže, eko kůže, koženka nebo textil. Jak vybírat tu správnou peněženku? 

Jak vybrat velkou peněženku

Prostorná peněženka vám dovolí v sobě uschovat nejen peníze, ale i celou řadu, bankovních a věrnostních karet. Můžete v ní mít po ruce nákupní seznam, jízdenky, slevové kupony nebo stravenky. Navíc se vám do ní vejdou i doklady. Po ruce tak máte kartičku zdravotní pojišťovny, Občanský a Řidičský průkaz, kartičku s datem objednání k zubaři, do salonu i na masáž. Vejde se vám do ní i vaše permanentka do fitka a fotky vašich blízkých. A jakou zvolit barvu? Je to na vás. Ale traduje se, že ta červená přitahuje peníze. Tuto barvu mívají hlavně dámské peněženky

jak-vybrat-damskou-penezenku

Výhody velké peněženky 

Velká peněženka vám umožní snadno organizovat věci, rychleji ji najdete v kabelce, tašce nebo batohu a rozhodně působí luxusnějším, elegantnějším a noblesnějším dojmem. Budete v ní mít vždy krásně srovnané bankovky. Mnohdy se dají tyto peněženky a pouzdra nosit i jako psaníčko nebo crossbody kabelka. Velké peněženky nosí sebevědomí a společensky významní lidé. Schovají do nich totiž i celou řadu kreditních a VIP karet.

Nejlepší velké peněženky pro ženy 

Nejlepší velké peněženky pro muže

Jak vybrat malou peněženku

Pokud jste příznivcem moderních technologií, zřejmě máte už dávno všechny své důležité karty nahrané ve svém mobilu. Právě proto si můžete dovolit mít malou peněženku. Při vhodném výběru a správném používání se budete moci zaměřit na to podstatné. Peněženka poslouží svému původnímu účelu a budou v ní jen peníze. Naučí vás pořádku a nepotřebné věci budete vyhazovat. Nebudete v ní nosit velké množství papírků, prošlých kupónů a účtenek. 

jak-vybrat-panskou-penezenku

Výhody malé peněženky

Je skladná, vejde se i do malé společenské kabelky, nebo do kapsy u kabátu, saka nebo bundy. Malá peněženka vám nikdy nebude překážet na výletech a při sportovních aktivitách, během jízdy na kole nebo kolečkových bruslích a nebude těžká ani při horské túře. Malé peněženky jsou také méně nápadné pro zloděje. Menší bývají často pánské peněženky, které se pánům snadno vejdou do kapsy. 

Nejlepší malé peněženky pro ženy

Nejlepší malé peněženky pro muže

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace