Jak si vybrat cestovní tašku přes rameno?

Plánujete cestování po celém světě. Chcete objevovat nová místa a prožít nezapomenutelné zážitky. Nebo se chystáte na pracovní cestu. Ale jak se vypořádat s tím, co všechno vzít s sebou? A kam si to uložit, abyste to měli pěkně po ruce? S cestovní taškou přes rameno se cestuje jedna radost – pohodlně a stylově. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat tu správnou, ať už se rozhodnete podle typu, materiálu, velikosti nebo barvy.

Typy cestovních tašek přes rameno

Existuje spoustu typů cestovních tašek přes rameno. Vyberte si takovou, která vyhovuje vašim potřebám. Zde jsou 3 nejoblíbenější:

  • Klasická taška přes rameno: Tento typ tašky je ideální pro ty, kteří preferují jednoduchost a pohodlí. Mají dostatečný prostor pro základní věci, jako jsou oblečení, toaletní potřeby a elektronika. Typicky např. tašky na notebook.
  • Batoh přes rameno (crossbody batoh): Dobrá volba pro ty, kdo mají rádi rovnoměrné rozložení váhy. Skvělé na delší výlety, nabídnou více prostoru a kapsiček pro organizaci. Narazíte ale i na drobné crossbody batohy, do kterých se vám vejdou pouze osobní věci a drobní elektronika.
  • Křížová taška přes rameno: Tento styl tašky je ideální pro ty, kteří chtějí mít věci stále na dosah ruky. Křížové tašky mají dlouhý popruh, který přechází přes hrudník a umožňuje snadný přístup k věcem. 

cestovni-taska-pres-rameno

Jaký materiál vybrat

Správný materiál cestovní tašky přes rameno zajistí, že vám daný model vydrží dlouho a zároveň se bude dobře udržovat. Některé materiály zase mají výhodu v tom, že jsou cenově dostupné. Pro který se rozhodnout?

  • Nylon: Nylonové tašky jsou lehké a odolné vůči vodě. Jsou skvělé pro cestování v deštivých oblastech nebo v blízkosti vody.
  • Kůže: Kabelky z kůže jsou elegantní a kvalitní, vydrží vám klidně celý život. Mějte ale na paměti, že jsou těžší než jiné materiály. A také dražší. Zároveň se o ně musíte pravidelně starat a nemůžete je jen tak hodit do pračky.
  • Polyester: Polyesterové tašky jsou cenově dostupné a odolné. Jsou ideální pro každodenní cestování a jsou snadno udržovatelné. Naprostá většina se dá prát v pračce.
  • Umělá kůže: Imitace pravé kůže, vypadá trendy, ovšem po čase se začne loupat. Bývá levnější a lehčí než klasická kožená taška.

Jak velkou cestovní tašku přes rameno pořídit

Jak vybrat tašku přes rameno? Velikost tašky vybírejte podle délky výletu a množství věcí, které potřebujete s sebou. 

  • Krátkodobé výlety: Pokud plánujete pouze krátkodobý výlet na víkend nebo na několik dní, malá taška vám bude pro základní potřeby stačit. Jestli potřebujete s sebou vzít i notebook, nezapomeňte zkontrolovat, že má taška potřebnou kapsu, a že se do tašky vejde.
  • Dlouhodobé výlety: Pro delší výlety je vhodnější větší taška, která vám poskytne dostatečný prostor pro oblečení, obuv a další potřeby. Více kapse usnadní organizaci prostoru. Stejně tak i malé kapsy zvenku – ušetří prostor uvnitř.

Tašku přes rameno využijete zejména jako příruční zavazadlo. Pokud máte věcí víc, investujte do větší cestovní tašky.

Barva

Barva tašky je otázkou osobního vkusu, přesto doporučujeme zvážit následující faktory. Na světlých taškách jsou bohužel snadno vidět skvrny a nečistoty. Tmavé tašky se zase za horka rychleji ohřejí. 

Takže, jak vybrat tašku přes rameno, konkrétně jakou zvolit barvu? Ideálně takovou, která se hodí k vašemu stylu a zároveň vám vyhovuje z praktického hlediska.

Na co dalšího si dát pozor?

Když vybíráte tašku přes rameno, nezapomeňte se zaměřit na následující věci:

  • Kapsičky a přihrádky – užitečné pro organizaci a snadný přístup.
  • Pravidla letecké společnosti – před cestou se ujistěte, že taška splňuje přepravní pravidla leteckých společností, tedy pokud se chystáte letět. Ať se při odbavení na letišti nedostanete do problémů. Nestalo by se nic vážného samozřejmě, ale možná byste si museli připlatit za nadrozměrné zavazadlo. Nebo nechat tašku odbavit do podpalubí, a i za to se připlácí. 
  • Bezpečnost – zkontrolujte, zda má taška dostatečné zabezpečení, jako jsou kvalitní zipy a popruhy, které odradí zloděje.

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace