Jak vybrat kabelku podle stylu a materiálu?

Kabelky jsou nedílnou součástí outfitů většiny žen a dodávají jim styl a vzhled, kterým se chtějí prezentovat na veřejnosti. Vybrat správnou kabelku pro daný outfit nebo určitou událost může být však někdy obtížné. V tomto článku vám prozradíme, jak vybrat tu správnou kabelku, která sedně k vašemu stylu a bude zároveň i praktická.

Výběr kabelky podle příležitosti

Kabelku vždy vybírejte podle dané příležitosti. Určitě si vezmete jinou kabelku do práce a jinou kabelku pro slavnostnější událost. Do práce doporučujeme vybrat něco střídmějšího a zároveň praktického, jelikož se vám do kabelky musí vlézt i další věci mimo peněženku, klíče či mobil. To samé platí i pro pracovní schůzky, na kterých zase budete potřebovat notebook, nabíječku či diář.

Na večírky a párty si naopak vezměte něco odvážnějšího. Když vybíráte kabelky k šatům, nebojte se jasných barev s dekorativními prvky. Je však rozdíl mezi večírkem a formálnější společenskou událostí, pro kterou je nejlepší si vybrat něco sofistikovaného a elegantního. Pro tyto momenty se bude hodit luxusní kožená kabelka, která váš outfit posune zase o level výše.

Výběr kabelky podle stylu

Když vybíráte kabelku, mějte na paměti, že by se měla hodit k vašemu stylu a k tomu, co nejčastěji nosíte. Váš styl je opravdu důležitý, jelikož špatně vybraná kabelka vám může zkazit celý outfit. Začněte tak tím, že si v hlavě přemítnete vaše oblíbené styly, barvy, kombinace a podíváte se do vašeho šatníku, botníku, ale i šperkovnice na vaše náramky a náhrdelníky. Jakmile si všechny detaily dáte dohromady, určitě vyberete tu správnou kabelku, která se bude hodit přesně k vám. Zároveň se ale vždy ujistěte, že typ kabelky, který vybíráte, je pohodlný.

kabelka-podle-stylu

Výběr kabelky podle barvy

Jakmile víte, který styl je ten váš, tak se můžete pustit do výběru barvy. Pokud máte raději světlé barvy, pak se dobře hodí nějaká tmavší kabelka. Černé kabelky jsou navíc praktické a využijete je pro všechny příležitosti. Naopak, pokud máte rádi tmavé barvy, pak se dobře hodí nějaká světlá kabelka. Pokud se chcete přizpůsobit aktuálním trendům, nakoukněte, co nosí české a zahraniční celebrity. Vždy však vybírejte především podle sebe a podle toho, co se líbí vám. Až poté myslete na trendy a zda se bude kabelka líbit i ostatním.

Výběr kabelky podle materiálu

Typ materiálu je důležitou součástí výběru kabelky. Nejběžnějším materiálem je kůže, která je obecně trvanlivá a odolná. Kožené kabelky jsou však také dražší než např. látkové kabelky. Pokud nechcete za kabelku utrácet, vyberte si kabelku z koženky, což je levnější napodobenina kůže. Dále se také můžete rozhodnout pro látkovou nebo nylonovou kabelku. Ty se často využívají pro outdoorové aktivity nebo pro nošení na každodenní bázi. 

jak-vybrat-kabelku

Výběr kabelky podle rozměrů

Když vybíráte kabelku, je důležité zvolit správnou velikost. Nejdůležitější je si odpovědět na to, kolik věcí v kabelce budete nosit a zjistit, zda je kabelka dostatečně velká tak, aby všechny věci pojala. Pokud budete mít větší kabelku a v ní hodně věcí, ujistěte se rovněž, že je kabelka pohodlná a snadno se nosí. V tom mají velké plus ty kabelky, které mají jak popruhy k nošení kabelky přes rameno, tak i kratší popruhy na nošení v ruce. Pro večírky nebo procházky městem se vám zase budou více hodit menší kabelky, do kterých se vám vleze jen to nejnutnější.

Námi doporučené kabelky

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace