Co vidět v Paříži během 3 dnů?

Paříž je opravdu jedinečné město. Kosmopolitní centrum Francie je úžasnou ukázkou světové historie a uvidíte zde to nejlepší, co Francie nabízí k vidění. Tohle město světel prostě nemůžete vynechat.

Paříž je stále asi nejnavštěvovanějším městem světa. Každoročně toto město ležící na Seině přivítá přes 30 milionů zahraničních turistů. Město světel patří mezi ta nejromantičtější města světa. Vaše první kroky by měly vést do centra Paříže. Jarní piknik pod Eiffelovkou a romantický výlet do zahrad Versailles určitě stojí za to. Pařížský Disneyland zase nabízí celodenní zábavu pro děti i pro dospělé. V sezóně fanoušci fotbalu pak nesmí vynechat utkání místního Paris Saint-Germain, které patří mezi nejslavnější kluby na světě. Je toho v Paříži zkrátka hodně. Pojďme se tedy podívat na to nejlepší.

Světoznámé památky

Světoznámé památky jste již mnohokrát viděli ve filmech. Kromě známé Eiffelovky navštivte i úžasný Montmarte či Moulin Rouge. Veškeré umění světa si prohlídnete v jednom muzeu, kterým je Louvre. Uvidíte světoznámý obraz Mony Lisy a nejúžasnější sbírku umění z celého světa. Paříž nabízí přes 150 muzeí. Za zhlédnutí stojí i Opera Garnier, nádherné Arc de Triomphe a Sacre Coeur. Po třech dnech stále budete odjíždět s pocitem, že jste neviděli vše a budete se sem chtít vrátit.

Jedinečná gastronomie

Jet do Paříže a dobře se nenajíst, by bylo hříchem. Dobré jídlo na vás čeká hned v 77. restauracích oceněných hvězdičkou Michelin. Vyzkoušejte například quiche lorraine, proslulou omeletu nebo světoznámé Crêpes. Odejít nelze ani bez ochutnávky zcela fenomenálních sýrů mnoha chutí. Ochutnejte alespoň jednu z tradičních francouzských specialit.

Paříž, město módy

Při nákupech v Paříži zajásá každý, kdo miluje módní butiky stylových značek, vyhledává second-handy, nebo si chce koupit třeba americké komiksy. Mnoho různých butiků poskytuje vyhlášená třída Champs-Elysées. Za rozumné ceny nakoupíte v moderní čtvrti na okraji Paříže, v la Défense. Nezklame vás nákupní středisko Quatre tems. Ve čtvrti Châtelet je nejznámější obchodní centrum Forum les Halley. Pařížské suvenýry pořídíte na Montmarte nebo v Latinské čtvrti.

Paříž, město dostupné pro každého

Do Paříže létá přímo z Prahy ČSA a letadlo přistává přímo na letišti CDG. Létá sem i Smart Wings, easyJet nebo-li Air France. Zkontrolujte si vždy povolené rozměry zavazadel a určitě si k tomu pořiďte vhodný kufr do letadla. Najdete zde přes 1 200 hotelů. Dostupné letenky sežene při troše hledání i za výhodné ceny. Neváhejte a objednávejte ještě dnes.

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace