Jak vybrat tašku do letadla?

Taška do letadla je nepostradatelný pomocník při vašich cestách po světě. Poradíme, na co se při výběru zaměřit a na co si dát pozor. Společně vybereme takovou, která vám bude dělat radost dlouhá léta. 

Jak vybrat tašku do letadla? Důležitá je zejména velikost

Při vybírání cestovní tašky do letadla se zaměřte hlavně na velikost. Jestli chcete, abyste si ji s sebou směli vzít na palubu, kupujte si takovou, která splňuje povolené rozměry a hmotnost kabinového zavazadla

Výhodou u měkké tašky je, že ji vždy můžete trochu stlačit. Takže když nebude na centimetry přesně stejně velká jako je daný limit, neměl by to být problém. Pokud ji tedy nenaplníte „k prasknutí“. Tipy, jak si sbalit příruční zavazadlo, najdete na našem blogu.

Jestli ale dáte zavazadlo do podpalubí, nejste tolik limitovaní. Nemusíte si s tím tedy dělat žádné starosti. Hlídejte si pouze kilogramy, které jsou v ceně vaší letenky. Ať nemusíte doplácet. 

Když vybíráte velikost tašky do letadla, zauvažujte nad tím, na jak dlouho poletíte a co všechno s sebou budete potřebovat. Každý jsme trochu jiný. Zatímco někomu stačí jen pár triček a jeden pár bot, jiný si s sebou bere spoustu věcí. Pravdou je, že menší zavazadlo vás k minimalistickému balení tak jako tak donutí. Navíc se snadněji přenáší na rameni.

  • Na kratší cesty si vystačíte s taškou s objemem okolo 20 litrů.
  • Na delší cesty a dovolené doporučujeme větší objem okolo 50 litrů a víc.

letecky

Přes rameno nebo klasický batoh?

Menší tašky do letadla alias batohy u nás na e-shopu najdete jak ve variantě na záda, tak přes rameno nebo hrudník. Většinou v nich máte dostatek prostoru nejen na nějaké to oblečení a základní věci, ale i kapsu na notebook či tablet. Batoh či tašku přes rameno můžete bez problémů využít i na běžné denní nošení, třeba do práce.

Na kolečkách, nebo bez?

Větší cestovní tašky jsou k dostání ve dvou variantách.

  1. Cestovní tašky na kolečkách se snadno přenáší, a proto je to praktické řešení hlavně u modelů s velkým objemem. Stačí vysunout rukojeť, použít kolečka, a jede jako po másle. Ideální hlavně na letištích, kde je perfektně hladký terén. Ale poradí si i s městským chodníkem. Tašku na kolečkách pořiďte, pokud ji nechcete nosit v ruce. Je to dobré řešení také na pracovní cesty – v obleku nebo kostýmku máte omezený rozsah pohybu a zavazadlo na kolečkách rozhodně oceníte.
  2. Někdo zase preferuje tašku bez koleček. Tu jednoduše chytíte do rukou a odnesete tam, kam potřebujete. Spoustě cestovatelů kolečka překážejí, stejně jako vysunovací rukojeť. Tašku bez koleček navíc můžete využít třeba i do posilovny nebo na výlety s rodinou.

Vybíráme barvu tašky do letadla

Pokud se chystáte na pracovní cestu a záleží vám na elegantním vzhledu, doporučujeme vybrat černou, bílou nebo šedou tašku do letadla. Neutrální barvy jsou sázkou na jistotu. Trochu problematická by mohla být bílá, jelikož je na ní vidět každá skvrna. Ale když ji budete mít s sebou na palubě a uložíte ji do prostoru nad hlavou, neušpiní se. Ochranu poskytne také povlak na tašku.

Černá barva se obecně jeví jako nejpraktičtějším řešením, a také ji výrobci nabízí asi nejčastěji. Jestli ale máte rádi barvičky, vyberete si i vy. U nás na e-shopu nabízíme tašky do letadla ve všech možných barvách a odstínech.

letadlova-taska

Zamyslete se i nad využitím

Pokud chcete tašku (či batoh) využít čistě jen na cestování, nemusíte na ni klást žádné speciální nároky. Ovšem v případě, že byste ji třeba rádi brali i do fitness centra nebo výlety s přáteli, zauvažujte nad odolnějším materiálem

Další praktické doplňky

  • Už jsme zmínili povlaky na tašky. Ty fungují jako ochrana před ušpiněním, ale je to i jakýsi bezpečnostní prvek – snadněji si své zavazadlo poznáte mezi ostatními.
  • Jmenovky, visačky. Pojistka v případě ztráty.
  • TSA zámky ochrání obsah tašky před zloději.
  • Kosmetické taštičky, obaly na doklady nebo tablet a další organizéry vnitřního prostoru.

Nejlepší cestovní tašky

(infolinka Po-Pá 9:00 - 17:00)

Kontakty
| Registrace